Status

În Metin2 se pot distinge 2 categorii mari de STATUS, cele privind Statusul Principal, respectiv cel Secundar.

În dezvoltarea caracterului, jucătorul are posibilitatea la fiecare nivel pe care-l atinge să distribuie 4 puncte (aferente Statusului Principal) către Statusul Principal.

Valorile Statusului Secundar vor fi influențate automat de către cele principale. În plus față de aceste puncte de status (principale și secundare) există valorile statusului privind Viteza. Aceasta (Viteza) se află în mod standard la valoarea 100 fiind influențată de către Competențele și Bonusurile de pe iteme putându-se modifica proporțional cu valorile acestora.


Valorile STATUS-ului Principal

Puterea

Puterea (STR, din lb.engleză strength) influențează valoarea atacului și odată cu aceasta valoarea pagubelor medii și pagubelor competenței atacului fizic.

 • Fiecare punct de Putere mărește valoarea atacului cu 1 ;
 • Fiecare al doilea punct de Putere crește valoarea atacului în mod suplimentar cu 1 punct (în cazul Războinicilor și Sura)

Vitalitatea

Vitalitatea (VIT, din lb.engleză vitality) stabilește punctele de viață, regenerarea punctelor de viață precum și apărarea.

 • Fiecare punct de Vitalitate crește apărarea cu 1 unitate;
 • Fiecare punct de Vitalitate crește punctele de viață cu 40 unități;
 • La fiecare 3 puncte de Vitalitate crește valoarea Apărării Magice cu 1 unitate;

Dexteritatea

Dexteritatea/Mobilitatea (DEX din lb.engleză dexterity) influențează Paguba medie, Paguba competenței și valoarea Eschivei.

 • Tot al treilea punct de Dexteritate crește valoarea eschivei cu 1 ( până la valoarea 90 a DEX-ului, apoi tot la al 5-lea punct)
 • Tot al treilea punct de Dexteritate crește valoarea Pagubei medii
 • Tot al treilea punct de Dexteritate crește valoarea Pagubei competenței
 • Tot al doilea punct de Dexteritate crește valoarea atacului cu 1 (în cazul Ninja)

Inteligența

Inteligența (INT din lb.engleză intelligence) influențează valoarea atacului magic, apărarea magică precum și pagubele competenței atacului magic, puterea buff-ului șamanilor precum și probabilitatea reușitei tacurilor magice ale Sura și șamanilor. La șamani crește în plus față de acestea pagubele medii produse.

 • Fiecare punct de Inteligență crește Atacul magic cu 2
 • Fiecare punct de Inteligență crește Apărarea magică cu 1
 • Fiecare punct de Inteligență crește punctele de mana (PM) cu 20
 • Tot al doilea punct de Inteligență crește la șamani valoarea atacului cu 1

Valorile Statusului Secundar

Valoarea atacului

Valoarea atacului este acea valoare deținută de către un jucător care stabilește paguba provocată de acesta. Valoarea atacului crește odată cu valoarea atacului armei deținute, a bonusurilor care cresc valoarea de atac (aflate pe echipamentul jucătorului), precum și de bonusul specific STR. În afară de aceasta, există posibilitatea ca, prin misiuni executate (vezi Misiunile biologului) această valoare să fie crescută în mod permanent.

Apărarea

Apărarea este acea valoare deținută de un jucător, care reduce cuantumul pagubelor provocate asupra sa. Valoarea apărării unui jucător este dată de de către suma acestor valori aflată pe itemele jucătorului respectiv Coif, Armură, Cizme, Scuturi fiind influențată și de valoarea bonusul specific VIT (Vitalitate). Apărarea fără bonusuri suplimentare este dată de de formula următoare:

Nivel + Vitalitate + Echipament

Valoarea Atacului Magic

Valoarea atacului magic fără bonusuri suplimentare este dată de formula:

Nivel + Inteligență + "Valoarea atacului magic al armei deținute"

In cazul armelor fără valoarea atacului magic (exp. Lamă Fier Roşu) această valoare este exact jumătate din valoarea atacului (fizic).

Apărarea magică

Valoarea apărării magice fără bonusuri suplimentare este dată de formula:

 Nivel + Inteligență + Vitalitate/3 + (Apărare - Vitalitate - Nivel)/2

Competența Protecție Întunecată de la Sura magie neagră crește Apărarea magică cu jumatate din valoarea apărării. Competența Corp Rezistent (Războinic mental) și Armură Vrăjită (Sura Arme) cresc apărarea dar nu cresc și apărarea magică.

Valoare eschivă

Valori Viteză

Viteză de mișcare

Viteză de mișcare determină viteza unui jucător/caracter de a se deplasa dintr-un punct A într-un punct B. Fiecare caracter are la început definită în mod standard o Viteză de mișcare de 100%. Această viteză de mișcare se modifică (crește sau descrește) în funcție de bonusurile Viteză de mișcare+/-??% aflate pe Papuci, Armură, Cercei, Scuturi precum și in funcție de Piatra grabei (existentă sau nu, și de nivelul acesteia) aflată pe armură. Această valoare a vitezei de mișcare este deasemnea crescută în mod permanent după terminarea unor quest-uri respectiv Cercetările biologului 1 și Cercetările biologului 5. În afară de această viteză de mișcare este influențată în cazul războinicilor corp de către competența Iures, în cazul Ninja arc de competență Mers de Fulg și în cazul Şaman leac de către Accelerare. Un alt mod de creștere a vitezei de mișcare este obținut prin Licoare Violet care au durată a efectului de creștere a vitezei de mișcare limitată. Dacă scade viteza de deplasare, viteza de mișcare scade cu 30%. Viteza maximă de mișcare este limitată la valoarea 200. Tot ce apare peste această valoare este interpretat tot ca valoare maximă 200.

Viteză de atac

Viteza de atac definește viteza cu care un caracter poate lovi (execută lovituri). Fiecare caracter are inițial o valoare prestabilită a vitezei de atac de 100%. Jocul limitează viteza de atac la 200% (100% Standard + 100% obținută prin intermediul Bonusurilor/Competenței/Licorilor verzi). Independent de aceasta, fiecare armă are definită propria viteză de atac. Din acest motiv spre exemplu la aceeași viteză de atac un atac cu pumnale (Ninja) este mai rapid decât un atac al unui Războinic cu o sabie, acesta fiind la rândul ei mai rapidă decât o armă cu 2 mâini sau arcul.

Provenienţă Obiect Bonusul oferit
Poțiuni
Background.png
Licoare Verde(S).png
Licoare Verde(S)
10% pentru 10 Minute
Background.png
Licoare Verde(M).png
Licoare Verde(M)
20% pentru 10 Minute
Background.png
Crap chinezesc prăjit.png
Crap chinezesc prăjit
20% pentru 10 Minute
Background.png
Licoare Verde(L).png
Licoare Verde(L)
30% pentru 10 Minute
Background.png
Apă Hwal.png
Apă Hwal
3% pentru 3 Minute
Background.png
Rouă Galbenă.png
Rouă Galbenă
2-8% pentru 1-10 Minute
Background.png
Licoarea Atacului +10.png
Licoarea Atacului +10
10% pentru 30 Minute
Background.png
Licoarea Atacului +15.png
Licoarea Atacului +15
15% pentru 30 Minute
Background.png
Acadeaua Năzdrăvană.png
Acadeaua Năzdrăvană
20% pentru 7 zile
Misiuni Cercetările biologului 2 +5% permanent
Cercetările biologului 6 +6% permanent
Echipament Coifuri 1% - 8% (Bonus aleator)
Cizme 1% - 8% (Bonus aleator))
Brăţări 1% - 15% (in functie treapta bonus standard)
Arme 15% - 32% (bonus nativ)
Abilităţi Berserk.jpg Iures (Doar Războinic Corp) 2% - 62% (In functie de treapta)
Acceleration.png Accelerare (Doar în Război de breaslă) +4,3% - 30% (În funcţie de treaptă)
Berserker Conducere.png Bonus de grupă (Conducere) 3% - 7% (In functie de treapta)

Viteza vrajei

Altfel decât s-ar crede dacă am judeca după definirea acestui tip de viteză, această nu se referă doar la caracterele cu tentă “magica”. Viteza vrăjii definește de fapt durata de timp (cât de repede) se reîncărcă competențele (pentru toate clasele de caractere) și implicit utilizarea acestor competențe. Fiecare caracter dispune ințial de o valoare a Vitezei vrăjii/farmecului de 100%. Această viteză a farmecului se modifică în funcție de bonusul Viteza farmecului de pe Coliere (Bonus standard), Arme, Armuri precum și a Piatra reîntoarcerii (care poate fi pusă pe o armă). În afară de aceasta, Viteza farmecului poate crește odată cu un buff-ul Accelerare (de la șamanul leac). În Item Shop se poate achiziționa [Licoarea Grabei]] care mărește Viteza farmecului cu 20% pentru 30 Minute. De exemplu (la șaman zmeu): La 100% Viteză farmec pe Echipament se ajunge la 200% Viteza farmecului și Răgetul Dragonului poate fi utilizat la 10 secunde din nou, în loc de 20 de secunde. Din acest motiv această viteză a farmecului este foarte utilă în PVP.

Formula
Formula.png
Aveche = Viteză veche de reîncărcare
Anoua = Viteză nouă de reîncărcare