Bresle

< Metin2Wiki < Bresle
De la Gardian poți crea bresle.

Informații Generale

Pentru a intra în această instanță, ai nevoie de minim level 90.

 • Puteți să vă întemeiați breasla proprie la nivelul 40 prin plata la Gardian a 200,000 Yang. Pentru a putea întemeia o breaslă trebuie ca în ultimele 24 de ore să nu fi fost membrul sau liderul unei bresle iar numele pe care doriți să îl puneți breslei să nu fie alocat deja. Numele breslei poate să conțină până la 12 caractere.
 • Liderul breslei poate să numească, cu ajutorul
  Background.png
  Inelul urmaşului.png
  Inelul urmaşului (95 MD în Item Shop), un membru al breslei drept noul lider. Noul lider trebuie să aibă minim nivelul 40 și să accepte transferul. După aceasta, vechiul lider poate părăsi breasla fără ca aceasta să fie dizolvată. Dacă totuși doriți să dizolvați complet breasla, trebuie sa vorbiți cu Gardianul și să alegeți opțiunea corespunzătoare.
 • Dacă liderul unei bresle nu a mai fost activ în ultimele 3 luni, breasla va fi transferată în mod automat la urmatorul jucător din lista de activitate, indiferent de nivel sau rank în breaslă. Lider-ul va fi trecut la următorul rank al breslei. Aceste verificări vor fi făcute la fiecare mentenanța.

▲ To the top ▲

Publicitate Breslă

Liderii breslelor peste nivel 6 pot crea o reclamă pentru a recruta noi membri vizitând Gardianul din oraș.
Meniul este vizibil doar pentru liderii breslelor.
Înregistrarea de publicitate costă 100,000 Yang iar reclama expiră după 72 ore. Toate taxele/comisioanele sunt deduse de la banca breslei.
Membrii breslei pot vedea lista breslei apăsând ALT+G sau apăsând butonul "Listă Breaslă" pentru informații.

Actualizare Publicitate Breaslă

Doar liderii de breaslă pot reînnoi reclamele. Reînnoirea publicității va duce breasla cât mai sus în topul listei.Comisioanele de reînnoire de 50,000 Yang sunt deduse de la banca breslei.
Reînnoirea reclamelor expiră de asemenea după 72 ore

Aplicații Breaslă

Această caracteristică este destinată jucătorilor ce nu sunt membrii unei bresle. Jucătorii pot aplica doar la o breaslă cu publicitate înregistrată.
Nu se întâmplă nimic dacă jucătorii aleg o breaslă fără publicitate si apasă "Aplică".
Jucătorii pot vedea lista breslelor din toate regatele dar butonul "Aplică" va fi vizibil doar pentru breslele din același regat ca și jucătorul.

Terenul Breslei

Liderul breslei poate achiziționa un Teren al Breslei și să construiască pe el clădiri. Numărul de Terenuri ale Breslei este limitat, cu toate astea Fierarii și Alchimiștii pot fi folosiți de către toți jucătorii.

▲ To the top ▲

Logoul Breslei

Liderul unei bresle poate încărca un logo pentru breaslă în momentul în care aceasta atinge nivelul 3. Acesta va apărea în stânga numelui breslei.

Puteți alege unul din cele 100 de logouri predefinite (afișate în partea stângă și dedesubt) sau vă puteți crea un logo personalizat (de exemplu îi puteți alege culoarea). Acestea trebuie să aibă dimensiunea de 16x12 pixeli și extensia .jpg, .gif, .bmp.

Atunci când vă creați un logo aveți posibilitatea să faceți anumite părți din el transparente.
(Vezi mai jos)

Logoul în sine trebuie creat, pentru a fi vizibil celorlalți în subdirectorul "upload" din directorul Metin2. Dacă dosarul "upload" lipseste, trebuie să îl creați ca subdirector al "Metin2" (.../Metin2/upload). Încărcați imaginea de mai jos în fereastra "Informații Breaslă" (ALT+G pentru a o deschide) pentru a fi pregătită de încărcare. Dacă este cazul, trebuie să apăsați Refresh din nou.

Guild Logo 1-20.png
Guild Logo 21-100.pngLogo Transparent

Dacă vă creați propriul logo aveți opțiunea de a face anumite părți ale acestuia transparente.

 • Pentru ca pixelii să fie transparenți, aceștia trebuie să fie roz (cod culoare # FF00FF)
 • Pentru logourile transparente este recomandat să alegeți extensia .bmp pentru a evita distorsionarea culorilor. Dacă nu folosiți această extensie este posibil ca zonele ce ar trebui să fie transparente să se vadă în joc roz.Un logo al breslei transparent poate arăta în felul următor:
(în stânga logoul breslei așa cum este salvat în subdirectorul "upload" și în dreapta imaginea din joc)
Transparent Guild Logo.png

▲ To the top ▲

Administrarea Gradului

Exemplu de grade alocate

În fereastra Drepturi de Administrare, liderul are posibilitatea să creeze 14 poziții diferite în breslă și să aloce fiecăreia drepturi diferite. Prima poziție reprezintă 1.Număr Rang, iar 2.Nume Rang este ales de lider.
Liderul are mereu toate drepturile și acestea nu pot fi scoase. Noii membri primesc în mod automat o poziție fără drepturi.
Există următoarele drepturi:

 • 3.Invită ~ Poate accepta jucători în breaslă
Acest drept permite membrilor să invite în breaslă alți jucători (care nu aparțin nici unei bresle). Pentru a invita un jucător în breaslă trebuie sa folosiți click dreapta pe jucător și apoi în meniul de sus pe butonul "Invitația breslei". Jucătorul va primi un mesaj prin care poate alege dacă dorește sau nu să se alăture breslei.
 • 4.Înlătură ~ Poate înlătura membri din breaslă
Acest drept permite membrilor să concedieze alții membri ai breslei. Drept urmare trebuie acordat doar acelor membri care sunt cunoscuții liderului. Concedierea funcționează din lista de prieteni: selectați numele membrului în lista de prieteni la secțiunea Breaslă și apoi apăsați butonul "Șterge prieten" în partea de jos a listei.
 • 5.Scrie ~ Poate compune mesaje de breaslă
Acest drept permite membrilor să scrie mesaje în secțiunea "Mesajele Breslei". Noile mesaje vor fi mereu primele în listă. Dacă doriți să marcați un mesaj ca important puteți adăuga un ! în fața mesajului. Mesajul poate fi ștes de cel care l-a scris și de liderul breslei.
 • 6.Aptitudini ~ Poate folosi abilitățile breslei
Acest drept permite membrilor să folosească competențele breslei în timpul unui război al breslelor. Fiecare membru care trebuie să beneficieze de aptitudini în timpul războiului breslelor trebuie să primească acest drept pentru că acestea sunt activate de fiecare jucător în mod individual.
 • 7.Război ~ Poate alege membri combatanți
Acest drept permite membrilor să aleagă membri combatanți și provoca războaie de breaslă. Drept urmare trebuie acordat doar acelor membri care sunt cunoscuții liderului.
 • 8.Bancă ~ Se poate utiliza banca breslei și depozitul
Acest drept permite membrilor să foloseasca banca și depozitul breslei. Mare atenție cui acordați acest drept!

▲ To the top ▲

Războiul Breslelor

Liderul breslei sau un membru cu gradul "Război" poate declara război altor bresle sau poate accepta provocarea la luptă inițiată de liderul altei bresle. Ambele bresle au nevoie de cel puțin 8 membri cu opțiunea combatant bifată pentru a se angaja în luptă. Războaiele breslelor se duc de obicei pentru a măsura puterea unei bresle comparativ cu o alta. Breasla învingătoare va primi drept recompensă puncte de rang. Războiul breslelor poate fi deci folosit și pentru a crește nivelul breslei. Există trei tipuri de războaie ale breslelor.

 • Războiul breslelor-Câmp de luptă
Acest tip de război se duce într-o hartă normală. Inamicul poate fi atacat și omorât oriunde (cu excepția zonelor sigure).
Câștigătoare este breasla care a adunat în 30 de minute cele mai multe puncte. După moartea fiecărui oponent, breasla primește un număr de puncte egal cu nivelul celui ucis.
 • Războiul breslelor-Arenă
În momentul în care un astfel de război a fost acceptat, fiecare membru al breslei primește în lista de misiuni o cerere de participare la război. Dacă răspunsul este "Da" veți fi teleportat automat într-o hartă specială, o breslă va fi poziționată la nord-vest, o alta la sud-est. Breasla care omoară prima 100 de inamici câștigă războiul.
Părăsind arena, pentru jucătorul respectiv este gata lupta.
 • Războiul breslelor-Steag (Capturați Steagul)
În momentul în care un astfel de război a fost acceptat, fiecare membru al breslei primește în lista de misiuni o cerere de participare la război. Dacă răspunsul este "Da" veți fi teleportat automat într-o hartă adițională.
Acolo trebuie să aduceți steagul inamicului în propria bază. Purtătorul steagului are o viteză de mișcare mult mai mică și ceilalți membri ai breslei trebuie să îl protejeze, deci acest tip de luptă poate fi câștigat doar în echipă.
 • Războiul Anihilare
În momentul în care un astfel de război a fost acceptat, fiecare membru al breslei primește în partea dreaptă un buton de participare la război.Dacă apasă "Participă război breaslă" este teleportat într-o hartă specială.
Fiecare breaslă trebuie să strângă cât mai multe puncte distrugând obiective și să împiedice adversarii sa le distrugă. Câștigă breasla cu cele mai multe puncte la expirarea timpului.
 • Războiul Scut Luptă
În momentul în care un astfel de război a fost acceptat, fiecare membru al breslei primește în partea dreaptă un buton de participare la război.Dacă apasă "Participă război breaslă" este teleportat într-o hartă adițională.
Breslele sunt divizate în două tabere: Atacatori vs. Apărători.
Membrii Breslei se pot învia de trei ori per rundă .După trei învieri, jucătorul este pus în modul telespectator și nu poate să plece până la terminarea războiului.
Echipa atacatoare câștigă dacă distruge obiectivul țintă în timpul alocat. Echipa apărătoare câștigă dacă apără obiectivul țintă pe toată durata.
Odată ce toți membrii echipei în atac sunt morți, câștigă echipa de apărare și vice-versa .
 • Războiul Timp Atac
În momentul în care un astfel de război a fost acceptat, fiecare membru al breslei primește în partea dreaptă un buton de participare la război.Dacă apasă "Participă război breaslă" este teleportat într-o hartă specială.
Ambele echipe trebuie să distrugă obiectivele țintă cât de repede posibil. Câștigă echipa care distruge prima cele trei obiective.

▲ To the top ▲

Nivelul Breslei

"Fereastra de donații" pentru puncte de experiență
Fereastră: Informații breslă (apăsați ALT+G pentru a deschide

La fel ca orice caracter, breasla poate evolua cu ajutorul punctelor de experiență. Punctele de experiență necesare pot fi donate. Fiecare caracter poate dona puncte de experiență.
Cu fiecare nivel pe care îl atinge breasla primiți un punct pentru competențele breslei precum și loc pentru încă doi noi membri și 100 Spiritul Dragonului. Nivelul maxim pe care îl poate atinge breasla în momentul actual este 40.

Nivelul Breslei Puncte de Experiență Necesare Număr maxim de membri Spiritul Dragonului
1 600.000 32 400
2 1.800.000 34 500
3 3.600.000 36 600
4 6.400.000 38 700
5 9.400.000 40 800
6 13.000.000 42 900
7 17.200.000 44 1.000
8 22.000.000 46 1.100
9 27.400.000 48 1.200
10 33.400.000 50 1.300
11 40.000.000 52 1.400
12 60.000.000 54 1.500
13 84.000.000 56 1.600
14 112.000.000 58 1.700
15 144.000.000 60 1.800
16 180.000.000 62 1.900
17 260.000.000 64 2.000
18 320.000.000 66 2.100
19 400.000.000 68 2.200
20 4.500.000 70 2.300
21 4.725.000 72 2.300
22 4.950.000 74 2.300
23 5.175.000 76 2.300
24 5.400.000 78 2.300
25 5.625.000 80 2.300
26 5.850.000 82 2.300
27 6.075.000 84 2.300

Competențele Breslei

Fereastra compentențelor breslei

La fiecare nivel al breslei puteți investi un punct într-o competență a breslei, fiecare putând atinge un maxim de 7 puncte. Din moment ce nivelul maxim al breslei este 20, puteți avea doar două competențe la nivel maxim. Ultima competență va avea doar 5 puncte.
Pentru a folosi o competență a breslei este nevoie de spiritul dragonului. Acesta însă nu se regenerează automat ci trebuie încărcat cu 100 Yang pentru fiecare unitate.
Competențele breslei pot fi folosite doar în războaiele breslei. Bonusul își face efectul doar pentru jucătorul care l-a activat. Cele mai populare competențe sunt "Furia Zeului Dragon" pentru șansa crescută de lovituri critice și "Ajutor Fermecat" pentru că micșorează timpul de încărcare al tuturor competențelor. Celelalte competențe ale breslei sunt dedicate mai mult sau mai puțin uneia sau alteia dintre clase și au drept urmare o importanță mai mică.

Competență Bonus nivelul 1 nivelul 2 nivelul 3 nivelul 4 nivelul 5 nivelul 6 nivelul 7
Blood Of Dragon God.png Sângele Zeului Dragon

(Durată: 600 sec).

PV 2% 5% 8% 12% 14% 17% 20%
Benediction Of Dragon God.png Binecuvântarea Zeului Dragon

(Durată: 600 sec).

PM 2% 5% 8% 12% 14% 17% 20%
Holy Armour.png Armura Sfântă

(Durată: 480 sec).

Apărare 1.4% 2.9% 4.3% 5.7% 7.1% 8.5% 10%
Acceleration.png Accelerare

(Durată: 480 sec).

Viteză de atac

și de mișcare

4.3% 8.6% 12.9% 17.2% 21.5% 25.7% 30%
Rage Of Dragon God.png Furia Zeului Dragon

(Durată: 480 sec).

Șansă

Lovitură Critică

7% 14% 21% 28% 35% 42% 50%
Casting Aid.png Ajutor Fermecat

(Durată: 480 sec).

Viteză Farmec 7% 14% 21% 28% 35% 42% 50%

Tot pe această pagină se pot vedea statisticile războaielor breslei (numarul de Bătălii, Victorii, Pierderi și Remize) dar și Punctele de Rang si poziția breslei in top.

▲ To the top ▲

Comunicare

"Mesajele Breslei" (apăsați Alt+G pentru a deschide)

În joc, există mai multe ajutoare de comunicare pentru membrii breslei::

 • Mesajele Breslei
Pe pagina de mesaje din meniul breslei fiecare membru al breslei poate scrie un mesaj, care rămâne până cel care le-a scris sau liderul le șterge.
 • Chat-ul breslei
În joc există funcția specială de a trimite un mesaj pe "Chat" către toți membrii de breaslă activi în prezent. Poți face asta folosind % în fața mesajului sau selectând Breaslă din fața chat-ului.
 • Lista de prieteni
Poți vedea membrii breslei sub lista de prieteni ALT+M. De acolo nu numai ca poți vedea cine este online, dar cu un simplu dublu-click poți deschide o fereastră de mesaj privat către persoana dorită.

Sfaturi

Câteva sfaturi minore pentru bresle:

 • Nu invitați multe caractere de tip Farmer!
 • Urmărește reputația ta și a breslei!
 • Nu începeți războaie de breaslă contra adversarilor mult mai puternici!
 • Dacă folosiți un program de voce pentru a comunica mai ușor, mare atenție să nu dați informații personale sau date despre cont! Jocul rămâne joc!
 • Faceți ceva împreună. Jocul este mai plăcut, mai ușor și mai profitabil când lucrați ca o echipă!

▲ To the top ▲