Bresle

< Metin2Wiki < Bresle
De la Gardian poți crea bresle.

Informații Generale

Pentru a intra în această instanță, ai nevoie de minim level 90.

 • Puteți să vă întemeiați breasla proprie la nivelul 40 prin plata la Gardian a 200,000 Yang. Pentru a putea întemeia o breaslă trebuie ca în ultimele 3 zile să nu fi fost membrul sau liderul unei bresle iar numele pe care doriți să îl puneți breslei să nu fie alocat deja. Numele breslei poate să conțină până la 12 caractere.
 • Liderul breslei poate să numească, cu ajutorul
  Background.png
  Inelul urmaşului.png
  Inelul urmaşului (95 MD în Item Shop), un membru al breslei drept noul lider. Noul lider trebuie să aibă minim nivelul 40 și să accepte transferul. După aceasta, vechiul lider poate părăsi breasla fără ca aceasta să fie dizolvată. Dacă totuși doriți să dizolvați complet breasla, trebuie sa vorbiți cu Gardianul și să alegeți opțiunea corespunzătoare.
 • Dacă liderul unei bresle nu a mai fost activ în ultimele 3 luni, breasla va fi transferată în mod automat la urmatorul jucător din lista de activitate, indiferent de nivel sau rang în breaslă. Lider-ul va fi trecut la următorul rang al breslei. Aceste verificări vor fi făcute la fiecare mentenanța.

▲ To the top ▲

Publicitate Breaslă

Alternativ, un jucător fără breaslă poate aplica pentru a se alătura uneia existente, atâta timp cât liderul a făcut deja un anunț. Operația urmează aceste puncte:

 • Trebuie să aveți breasla cel puțin nivelul 6 și să mergeți la Gardian. Numai șeful poate crea o reclamă.
 • Realizarea unui anunț costă 100.000 de Yang. Anunțul expiră după 72 de ore, iar banii solicitați vor fi retrași de la casele breslei.
 • Membrii breslei pot vizualiza lista breslei cu ALT + G în „Informații despre breaslă”.
 • Numai liderul breslei poate extinde valabilitatea unui anunț al breslei. Acest lucru aduce, de asemenea, breasla înapoi în poziția de top pe listă. Pentru a face acest lucru vă costă 50.000 de Yang și va fi dedus din casele breslei.
 • Liderul breslei poate stabili un nivel minim pentru nominalizare, începând de la 30.
 • Jucătorii pot aplica numai breslelor care au făcut un anunț.
 • Jucătorii pot vizualiza lista breslelor pentru fiecare regat, dar pot aplica numai prin click cu breslele din regatul lor.
 • Lista este actualizată constant și numele candidaților eliminați după 72 de ore. Dacă nu se primește nicio cerere până la sfârșitul duratei anunțului, șeful va primi un mesaj.

Funcțiile breslei

 • Vă permite să utilizați un chat special pentru breaslă, accesibil scriind % înainte de text, care va apărea în galben.
 • Oferă un panou în care puteți scrie mesaje vizibile pentru toți, atâta timp cât ați primit permisiunea de a face acest lucru.
 • Vă permite să donați experiență (sub nivelul 20), care pe lângă creșterea nivelului breslei este utilă pentru a menține un jucător încă la un anumit nivel pentru a continua să dropați la o anumită categorie de monștri sau pietre Metin, iar de la nivelul 20 în schimb, poți dona folosind Donații cu Yang sau Tichet Donație Medie respectiv Mare în schimbul Medaliilor Vitejiei, care pot fi cheltuite la Păstrător de Medalii.

Temniță de breslă

Există unele temnițe care pot fi abordate doar de membrii care aparțin aceleiași bresle, care oferă recompense fiecărui participant individual odată ce sunt finalizate cu succes. Pentru a intra, sunt necesare puncte de rang (ex. Adăpostul lui Meley) sau un anumit nivel al breslei(ex. Palatul Regelui Dragon Akzadur, etc.)

Terenul Breslei

Liderul breslei poate achiziționa un Teren al Breslei și să construiască pe el clădiri. Numărul de Terenuri ale Breslei este limitat la 1 singur, cu toate acestea Fierarii și Alchimiștii pot fi folosiți de către toți jucătorii. Odată cu versiunea 20.4 achiziția de teren de breaslă s-a schimbat complet. Ai nevoie de:

 • O breaslă level 20, cu o vechime de minim 24h.
 • Să existe o licitație deshisă.

Steagurile care sunt evidențiate pe hartă atunci când o licitație urmează arată terenul care urmează a fi licitat.

Licitația

 • Licitațiile vor fi organizate la anumite intervale (puteți afla acest lucru pe forum sau în mesajul serverului din joc la începutul licitației). Când vedeți că se apropie licitația, accesați NPC-ul aferent terenului licitat și plasați o ofertă.
 • Mesajele serverului vor apărea și semnalul corespunzător al terenului licitat va fi evidențiat pe mini hartă. Liderii breslei trebuie să se înregistreze la licitație discutând cu Vânzătorul de Teren. Înregistrarea va fi deschisă cu o oră înainte de începerea licitației. Se pot înscrie doar breslele care au atins cel puțin nivelul 20 și au existat mai mult de o zi.
 • Odată ce bresla s-a înregistrat la licitație și începe perioada de licitație, nu va mai fi posibilă nicio tranzacție sau deschiderea unui magazin și nici nu veți putea accesa cutia poștală sau spațiul de depozit.
 • Vă rugăm să vă asigurați că înainte de începerea perioadei de licitare, wonii au fost mutați la jucătorul cu care ați dori să licitați.
 • În plus, nu este posibil să aplicați pentru o breaslă, să expulzați un membru, să părăsiți o breaslă, să începeți un război de breaslă, să dizolvați o breaslă sau să schimbați rangul membrilor breslei în breslele unde bresla a fost înregistrată la licitație.
 • Odată ce liderul breslei s-a înregistrat, toți membrii breslei care au fost în breaslă de cel puțin 24 de ore pot licita - o ofertă minimă de 1 won , maxim 99 won ( vor fi acceptați numai won).
 • Ofertele pot fi depuse pentru perioada indicată. Vă rugăm să rețineți că vor fi folosiți pentru licitație Wonii din Inventarul jucătorului - Nu yangul din în banca breslei.
 • Cea mai mare ofertă a breslei primește terenul breslei însă dvs. NU veți vedea cât licitează ceilalți competitori.
 • Jucătorii care au licitat într-o breaslă care nu a câștigat un teren de breaslă pot obține înapoi prețul acelei oferte vorbind cu gardianul din oraș.

Arenda Breslei

Odată cu actualizarea 20.4 Cuceritorii lui Yohara a fost introdusă o arendă pentru toate terenurile de breaslă existente. Arenda constă în:

  • suma de 5.000.000 Yang/zi pentru terenurile din vechiul Continent (Pyungmoo, Joan, Yongan, etc)
  • suma de 1 Won/zi pentru terenurile din Noul Continent Yohara.

Aceasta trebuie plătită zilnic sau maximum în termen de 9 zile suma aferenta tuturor zilelor restante. De exemplu plătim arenda în a7a zi: 5.000.000 yang * 7 zile = 35.000.000 yang pentru terenuri normale, respectiv 1 Won * 7 zile = 7Won pentru Yohara.

 • Atenție! Suma care este destinată arendei trebuie să fie depusă în banca breslei. Aceasta va fi depusă în Yang deși arenda este exprimată aici ca fiind 1 Won, veți plăti ân Yang.(1Won=100.000.000 Yang)
 • Oricare membru al breslei poate plăti arenda apăsând pe Gardian iar suma va fi automat dedusă din depozitul breslei.
 • Important: Dacă în aceste 9 zile nu plătiți arenda, în a-10a zi terenul va fi automat abandonat.


▲ To the top ▲

Logoul Breslei

Liderul unei bresle poate încărca un logo pentru breaslă în momentul în care aceasta atinge nivelul 3. Acesta va apărea în stânga numelui breslei.

Puteți alege unul din cele 100 de logouri predefinite (afișate în partea stângă și dedesubt) sau vă puteți crea un logo personalizat (de exemplu îi puteți alege culoarea). Acestea trebuie să aibă dimensiunea de 16x12 pixeli și extensia .jpg, .gif, .bmp.

Atunci când vă creați un logo aveți posibilitatea să faceți anumite părți din el transparente.
(Vezi mai jos)

Logoul în sine trebuie creat, pentru a fi vizibil celorlalți în subdirectorul "upload" din directorul Metin2. Dacă dosarul "upload" lipseste, trebuie să îl creați ca subdirector al "Metin2" (.../Metin2/upload). Încărcați imaginea de mai jos în fereastra "Informații Breaslă" (ALT+G pentru a o deschide) pentru a fi pregătită de încărcare. Dacă este cazul, trebuie să apăsați Refresh din nou.

Guild Logo 1-20.png
Guild Logo 21-100.pngLogo Transparent

Dacă vă creați propriul logo aveți opțiunea de a face anumite părți ale acestuia transparente.

 • Pentru ca pixelii să fie transparenți, aceștia trebuie să fie roz (cod culoare # FF00FF)
 • Pentru logourile transparente este recomandat să alegeți extensia .bmp pentru a evita distorsionarea culorilor. Dacă nu folosiți această extensie este posibil ca zonele ce ar trebui să fie transparente să se vadă în joc roz.Un logo al breslei transparent poate arăta în felul următor:
(în stânga logoul breslei așa cum este salvat în subdirectorul "upload" și în dreapta imaginea din joc)
Transparent Guild Logo.png

▲ To the top ▲

Administrarea Gradului

Exemplu de grade alocate

În fereastra Drepturi de Administrare, liderul are posibilitatea să creeze 14 poziții diferite în breslă și să aloce fiecăreia drepturi diferite. Prima poziție reprezintă 1.Număr Rang, iar 2.Nume Rang este ales de lider.
Liderul are mereu toate drepturile și acestea nu pot fi scoase. Noii membri primesc în mod automat o poziție fără drepturi.
Există următoarele drepturi:

 • 3.Invită ~ Poate accepta jucători în breaslă
Acest drept permite membrilor să invite în breaslă alți jucători (care nu aparțin nici unei bresle). Pentru a invita un jucător în breaslă trebuie sa folosiți click dreapta pe jucător și apoi în meniul de sus pe butonul "Invitația breslei". Jucătorul va primi un mesaj prin care poate alege dacă dorește sau nu să se alăture breslei.
 • 4.Înlătură ~ Poate înlătura membri din breaslă
Acest drept permite membrilor să concedieze alții membri ai breslei. Drept urmare trebuie acordat doar acelor membri care sunt cunoscuții liderului. Concedierea funcționează din lista de prieteni: selectați numele membrului în lista de prieteni la secțiunea Breaslă și apoi apăsați butonul "Șterge prieten" în partea de jos a listei.
 • 5.Scrie ~ Poate compune mesaje de breaslă
Acest drept permite membrilor să scrie mesaje în secțiunea "Mesajele Breslei". Noile mesaje vor fi mereu primele în listă. Dacă doriți să marcați un mesaj ca important puteți adăuga un ! în fața mesajului. Mesajul poate fi ștes de cel care l-a scris și de liderul breslei.
 • 6.Aptitudini ~ Poate folosi abilitățile breslei
Acest drept permite membrilor să folosească competențele breslei în timpul unui război al breslelor. Fiecare membru care trebuie să beneficieze de aptitudini în timpul războiului breslelor trebuie să primească acest drept pentru că acestea sunt activate de fiecare jucător în mod individual.
 • 7.Război ~ Poate alege membri combatanți
Acest drept permite membrilor să aleagă membri combatanți și provoca războaie de breaslă. Drept urmare trebuie acordat doar acelor membri care sunt cunoscuții liderului.
 • 8.Bancă ~ Se poate utiliza banca breslei și depozitul
Acest drept permite membrilor să foloseasca banca și depozitul breslei. Mare atenție cui acordați acest drept!

▲ To the top ▲

Războiul Breslelor

Liderul breslei sau un membru cu gradul "Război" poate declara război altor bresle sau poate accepta provocarea la luptă inițiată de liderul altei bresle. Ambele bresle au nevoie de cel puțin 8 membri cu opțiunea combatant bifată pentru a se angaja în luptă. Războaiele breslelor se duc de obicei pentru a măsura puterea unei bresle comparativ cu o alta. Breasla învingătoare va primi drept recompensă puncte de rang. Războiul breslelor poate fi deci folosit și pentru a crește nivelul breslei. Există trei tipuri de războaie ale breslelor.

 • Războiul breslelor-Câmp de luptă
Acest tip de război se duce într-o hartă normală. Inamicul poate fi atacat și omorât oriunde (cu excepția zonelor sigure).
Câștigătoare este breasla care a adunat în 30 de minute cele mai multe puncte. După moartea fiecărui oponent, breasla primește un număr de puncte egal cu nivelul celui ucis.
 • Războiul breslelor-Arenă
În momentul în care un astfel de război a fost acceptat, fiecare membru al breslei primește în lista de misiuni o cerere de participare la război. Dacă răspunsul este "Da" veți fi teleportat automat într-o hartă specială, o breslă va fi poziționată la nord-vest, o alta la sud-est. Breasla care omoară prima 100 de inamici câștigă războiul.
Părăsind arena, pentru jucătorul respectiv este gata lupta.
 • Războiul breslelor-Steag (Capturați Steagul)
În momentul în care un astfel de război a fost acceptat, fiecare membru al breslei primește în lista de misiuni o cerere de participare la război. Dacă răspunsul este "Da" veți fi teleportat automat într-o hartă adițională.
Acolo trebuie să aduceți steagul inamicului în propria bază. Purtătorul steagului are o viteză de mișcare mult mai mică și ceilalți membri ai breslei trebuie să îl protejeze, deci acest tip de luptă poate fi câștigat doar în echipă.
 • Războiul Anihilare
În momentul în care un astfel de război a fost acceptat, fiecare membru al breslei primește în partea dreaptă un buton de participare la război.Dacă apasă "Participă război breaslă" este teleportat într-o hartă specială.
Fiecare breaslă trebuie să strângă cât mai multe puncte distrugând obiective și să împiedice adversarii sa le distrugă. Câștigă breasla cu cele mai multe puncte la expirarea timpului.
 • Războiul Scut Luptă
În momentul în care un astfel de război a fost acceptat, fiecare membru al breslei primește în partea dreaptă un buton de participare la război.Dacă apasă "Participă război breaslă" este teleportat într-o hartă adițională.
Breslele sunt divizate în două tabere: Atacatori vs. Apărători.
Membrii Breslei se pot învia de trei ori per rundă .După trei învieri, jucătorul este pus în modul telespectator și nu poate să plece până la terminarea războiului.
Echipa atacatoare câștigă dacă distruge obiectivul țintă în timpul alocat. Echipa apărătoare câștigă dacă apără obiectivul țintă pe toată durata.
Odată ce toți membrii echipei în atac sunt morți, câștigă echipa de apărare și vice-versa .
 • Războiul Timp Atac
În momentul în care un astfel de război a fost acceptat, fiecare membru al breslei primește în partea dreaptă un buton de participare la război.Dacă apasă "Participă război breaslă" este teleportat într-o hartă specială.
Ambele echipe trebuie să distrugă obiectivele țintă cât de repede posibil. Câștigă echipa care distruge prima cele trei obiective.

▲ To the top ▲

Nivelul Breslei

"Fereastra de donații" pentru puncte de experiență până în nivel 20
Fereastră: Informații breaslă (apăsați ALT+G pentru a deschide)

Donatie EXP.png

 • a - cantitatea de Medalia Vitejiei.pngMedalii ale Vitejiei pe care le primiți la o Donație Mică, implicit aceasta crește în funcție de donație, respectiv la Donație Medie veți primi 10 Medalii ale Vitejiei iar la Donație Mare 30 de Medalii ale Vitejiei.
 • b - cantitatea de puncte de experiență pe care o primiți la o Donație Mică, implicit aceasta crește în funcție de donație, respectiv la Donație Medie veți primi 10.000 puncte de experiență iar la Donație Mare 30.000 puncte de experiență.
 • c - cantitatea de Yang pe care trebuie să o aveți pentru a putea efectua donația.
 • d - cantitatea de Medalia Vitejiei.pngMedalii ale Vitejiei pe care o dețineți.

Atenție! Cantitatea de Medalia Vitejiei.pngMedalii ale Vitejiei nu se va schimba dacă ulterior părăsiți breasla.

 • e - cantitatea de donații disponibile pe zi. Acestea sunt în număr de 3 și nu se măresc în funcție de donație.
 • Cu fiecare nivel pe care îl atinge breasla primiți un punct pentru competențele breslei precum și loc pentru încă doi noi membri și 100 Spiritul Dragonului. Nivelul maxim pe care îl poate atinge breasla în momentul actual este 40.


Nivelul Breslei Puncte de Experiență Necesare Număr maxim de membri Spiritul Dragonului
1 600.000 32 400
2 1.800.000 34 500
3 3.600.000 36 600
4 6.400.000 38 700
5 9.400.000 40 800
6 13.000.000 42 900
7 17.200.000 44 1.000
8 22.000.000 46 1.100
9 27.400.000 48 1.200
10 33.400.000 50 1.300
11 40.000.000 52 1.400
12 60.000.000 54 1.500
13 84.000.000 56 1.600
14 112.000.000 58 1.700
15 144.000.000 60 1.800
16 180.000.000 62 1.900
17 260.000.000 64 2.000
18 320.000.000 66 2.100
19 400.000.000 68 2.200
20 4.500.000 70 2.300
21 4.725.000 72 2.300
22 4.950.000 74 2.300
23 5.175.000 76 2.300
24 5.400.000 78 2.300
25 5.625.000 80 2.300
26 5.850.000 82 2.300
27 6.075.000 84 2.300
28 6.300.000 86 2.300
29 6.525.000 88 2.300
30 6.740.000 90 2.300
31 6.975.000 90 2.300
32 7.200.000 90 2.300
33 7.425.000 90 2.300
34 7.650.000 90 2.300

Competențele Breslei

Fereastra compentențelor breslei

La fiecare nivel al breslei puteți investi un punct într-o competență a breslei, fiecare putând atinge un maxim de 7 puncte. Din moment ce nivelul maxim al breslei este 20, puteți avea doar două competențe la nivel maxim. Ultima competență va avea doar 5 puncte.
Pentru a folosi o competență a breslei este nevoie de spiritul dragonului. Acesta însă nu se regenerează automat ci trebuie încărcat cu 100 Yang pentru fiecare unitate.
Competențele breslei pot fi folosite doar în războaiele breslei. Bonusul își face efectul doar pentru jucătorul care l-a activat. Cele mai populare competențe sunt "Furia Zeului Dragon" pentru șansa crescută de lovituri critice și "Ajutor Fermecat" pentru că micșorează timpul de încărcare al tuturor competențelor. Celelalte competențe ale breslei sunt dedicate mai mult sau mai puțin uneia sau alteia dintre clase și au drept urmare o importanță mai mică.

Competență Bonus nivelul 1 nivelul 2 nivelul 3 nivelul 4 nivelul 5 nivelul 6 nivelul 7
Blood Of Dragon God.png Sângele Zeului Dragon

(Durată: 600 sec).

PV 2% 5% 8% 12% 14% 17% 20%
Benediction Of Dragon God.png Binecuvântarea Zeului Dragon

(Durată: 600 sec).

PM 2% 5% 8% 12% 14% 17% 20%
Holy Armour.png Armura Sfântă

(Durată: 480 sec).

Apărare 1.4% 2.9% 4.3% 5.7% 7.1% 8.5% 10%
Acceleration.png Accelerare

(Durată: 480 sec).

Viteză de atac

și de mișcare

4.3% 8.6% 12.9% 17.2% 21.5% 25.7% 30%
Rage Of Dragon God.png Furia Zeului Dragon

(Durată: 480 sec).

Șansă

Lovitură Critică

7% 14% 21% 28% 35% 42% 50%
Casting Aid.png Ajutor Fermecat

(Durată: 480 sec).

Viteză Farmec 7% 14% 21% 28% 35% 42% 50%

Tot pe această pagină se pot vedea statisticile războaielor breslei (numarul de Bătălii, Victorii, Pierderi și Remize) dar și Punctele de Rang si poziția breslei in top.

▲ To the top ▲

Comunicare

"Mesajele Breslei" (apăsați Alt+G pentru a deschide)

În joc, există mai multe ajutoare de comunicare pentru membrii breslei::

 • Mesajele Breslei
Pe pagina de mesaje din meniul breslei fiecare membru al breslei poate scrie un mesaj, care rămâne până cel care le-a scris sau liderul le șterge.
 • Chat-ul breslei
În joc există funcția specială de a trimite un mesaj pe "Chat" către toți membrii de breaslă activi în prezent. Poți face asta folosind % în fața mesajului sau selectând Breaslă din fața chat-ului.
 • Lista de prieteni
Poți vedea membrii breslei sub lista de prieteni ALT+M. De acolo nu numai ca poți vedea cine este online, dar cu un simplu dublu-click poți deschide o fereastră de mesaj privat către persoana dorită.

Sfaturi

Câteva sfaturi minore pentru bresle:

 • Nu invitați multe caractere de tip Farmer!
 • Urmărește reputația ta și a breslei!
 • Nu începeți războaie de breaslă contra adversarilor mult mai puternici!
 • Dacă folosiți un program de voce pentru a comunica mai ușor, mare atenție să nu dați informații personale sau date despre cont! Jocul rămâne joc!
 • Faceți ceva împreună. Jocul este mai plăcut, mai ușor și mai profitabil când lucrați ca o echipă!

▲ To the top ▲