Cunostinte de baza

Cunostinte de baza

Ghid Începători 01.jpg

După ce jocul a încărcat, caracterul tău va aparea în lumea jocului. Faceți click pe "Ajutor" în partea stângă jos a ecranului pentru o listă a funcțiilor de baza ale jocului.

Elementul principal al jocului va fi explicat în diagrama următoare. Poți deschide secțiunea de ajutor în joc oricând cu tasta "H". În afara de alte informații, cele mai importante scurtături de taste vor fi afișate aici. De asemenea îți va explica cel mai bun mod să îți miști caracterul tău de joc. Puteți fie să faceți click stânga pentru a vă deplasa la locul dorit sau să utilizați tastele W, A, S și D.


Ghid Începători 02.jpg

Închideți secțiunea de ajutor și apăsați pe "I" pentru a deschide fereastra de inventar și echipament. Arma primită la începutul jocului este deja echipată în mâna figurinei în partea de sus și o puteți echipa și dezechipa apăsând click dreapta din mouse pe ea.
Licorile roșii sunt deja puse în câmpul de acces rapid. Puteți folosi obiectele care le puneți acolo direct apăsând tasta corespunzătoare (1-4, F1-F4), fără a fi nevoie să accesați inventarul.Ghid Începători 03.jpg

Acum uitați-vă împrejur și mișcați caracterul (zomm = rotița mouse-ului). Țineți apăsat butonul din dreapta al mouse-ului, luați o vedere panoramică a zonei și mergeți câțiva pași. Acum ar trebui să puteți vedea alți jucători și oponenți calculator (mobs-monștrii) sau prieteni controlați de calculator și comercianți. Dacă apăsați tasta "Alt", veți vedea că oponenții din zonă au denumirea cu roșu. Asta puteți vedea și dacă treceți cu mouse-ul peste un oponent sau dacă selectați "Nume" din opțiunile jocului. Nu vă faceți griji, oponenții din această zonă nu vor ataca fară un motiv.


Ghid Începători 04.jpg

Citiți prima misiune apăsând click stânga pe pergamentul "Bun-venit în Metin2" din partea stângă a ecranului. În colțul din dreapta-sus veți vedea un punct clipind pe mini-harta, acolo trebuie să mergeți. Direcția în care este îndreptat caracterul dumneavoastră să meargă va fi afișat sub forma unui con de culoare deschisă. Apăsând pe simbolurile '+' și '-' veți fi capabili de a mări și micșora mini-harta.
Totodată o hartă mare s-a deschis, unde puteți vedea zona și diferite drumuri în detaliu. Puteți închide/deschide harta oricând doriți apăsând tasta 'M'.


Ghid Începători 05.jpg

Acum ar trebui să mergeți la Gardianul Orașului. El vă va da o nouă misiune. Veți putea vedea pe cel ce oferă misiuni de la distanță din cauza săgeții ce arata spre el. Vorbește cu Gardianul Orașului apăsând click stânga pe el. Citește textul care apare și apoi apasă pe "Continuă". Apoi vei afla ce misiune este, ce recompensa va fi sau descoperi alte misiuni.


Ghid Începători 06.jpg

Deschideți harta mare (M). Puteți observa ca trebuie să mergeți la Gardian (în mijlocul așezării) și să îndepliniți o misiune pentru el.


Ghid Începători 07.jpg

Mergeți la Gardian în mijlocul satului și faceți click pe el. Misiunea este: să cumperi licori pentru el!


Ghid Începători 08.jpg

Puteți afla de unde să le cumpărați dacă vă uitați pe Hartă sau pe mini-Hartă. Adițional veți primi un pergament cu însărcinarea (misiunea), pe care puteți da click din partea stângă a ecranului ca să aflați mai multe despre misiune. Așa ca mergeți la caracterul controlat de calculator (NPC= Caracter Non Jucător) să vă primiți poțiunile.


Ghid Începători 09.jpg

Click pe caracterul cu săgeata și urmați dialogul. Mergeți înapoi la Gardian în piața satului pentru a livra poțiunea.


Ghid Începători 10.jpg

Nu va trebui să așteptați mult pentru a vă arăta puterea și priceperea în prima voastră luptă! Pentru că ați livrat cu success licorile și ați primit unele pentru voi drept recompensă, acum sunteți echipați destul de bine să luptați!


Ghid Începători 11.jpg

Mergeți la poarta satului, unde există câini sălbatici și lupi. Este cel mai bine pentru să alegeți un grup de câini sălbatici mai întâi. Adversarii dvs. acționează numai în grupuri de câte trei și atacă în același timp. Faceți click pe un câine sălbatic pentru a începe o luptă. Indicatorul de sus vă va spune că vă luptați cu un câine sălbatic de nivel 1. Pentru că sunteți, de asemenea, la nivelul 1, ar trebui să evitați luptele cu adversarii care sunt cu mai multe niveluri peste tine.


Ghid Începători 12.jpg

Caracterul dvs. va începe acum atace grupul de câini sălbatici. Click pe câini în mod repetat, până când i-ați învins pe toți sau folosiți bara de spațiu pentru a face un atac zdrobitor către ei. Alternativ, puteți face click pe pictograma ‘arma’ în jumătatea inferioară a ecranului și alegeți "Atac-automat - caracterul dumneavoastră continuă să bată adversarul până când este mort, apoi caracterul dvs. se va concentra pe următorul adversar imediat ce faceți click pe el. Aveți posibilitatea să monitorizați vitalitatea dumneavoastră în bara roșie din partea din stânga jos a ecranului. În cazul în care toată vitalitatea dispare, caracterul tău va muri, poate reînvia dar numai după zece secunde. De îndată ce nu se mai luptă , personajul tău se va regenera. În orice moment în timpul jocului, puteți apăsa '1', pentru a bea din licoarea roșie (regenerare).Ghid Începători 13.jpg

Cu cât învingeți mai mulți oponenți , cu atât veți câștiga mai multe puncte de experiență. Acestea sunt simbolizate de cele patru cercuri (bile) alaturate la drepta de indicatorul de vitalitate. Cand toate sunt pline, avansați un nivel. Cu fiecare bilă umplută câștigați un punct.


Ghid Începători 14.jpg

Aceste puncte vă permit să îmbunătățiți anumite atribute. Dați click pe simbolul “plus” sau apăsați tasta 'C' pentru a deschide fereastra de caracterului. Pe ecran puteți vedea că aveți un punct de caracter disponibil. Atribuiți-l unuia dintre cele patru atribute, făcând click pe simbolul “plus” mic din dreptul atributului. În funcție de atributul ales, poți deveni fie mai rezistent (VIT= mai multe puncte de viață), mai inteligent (INT=mai multe puncte de mană), mai puternic (STR= daune mai mari) sau mai abil (DEX= evaziune mai bună).


Ghid Începători 15.jpg

De multe ori adversarii pot pierde lucruri când sunt învinși în luptă. Aceste lucruri pot fi bani (Yang) sau obiecte. Dați click pe ele pentru a le ridica sau apăsați tasta '~' (sau 'Z') daca sunteți destul de aproape.t.


Ghid Începători 16.jpg

În inventar "I", puteți vedea ce vă aparține inclusiv Yang-ul jefuit de la adversari în partea din dreapta jos a ferestrei. Tot de aici vă puteți pune sau schimba echipamentul. Veți primi obiecte adiționale de echipament dacă înfrângeți un oponent. Totuși, nu puteți echipa orice item, deoarece acestea depind de clasă și nivel.

Acum continuați să luptați! Când umpleți toate cele patru cercuri de experiență, avansați în nivel și primiți misiuni noi.

Ghid Începători 17.jpg

Din nou, aveți posibilitatea să vizualizați direcțiile pe hartă ('M'). Cu tasta "N" se deschide o prezentare generală a tuturor misiunilor dvs. active.


ShinsooChunjoJinnoZone NeutreWorld map.jpg
Despre această imagine

Acesta este sfârșitul introducerii. Acum mergeți în căutarea aventurilor. Sunt atât de multe lucruri de descoperit - abia am zgâriat la suprafață